13.11.2018.
Menu główne WTZ
Start
Cele placówki
Zadania placówki
Warunki przyjęcia
Organizacja pracy
Kadra
Z Życia WTZ
Pracownie
Plastyczna
Krawiecka
Aktywności twórczej
Gospodarstwa domowego
Obróbki materiałów
Ogrodniczo-florystyczna
Rękodzieła artystycznego
Zachowań społecznych
Robótek ręcznych
Kulinarno-porządkowa
Ceramiczna
Komputerowa
Rehabilitacyjna
Imieniny
13 Listopada 2018
Wtorek
Imieniny obchodzą:
Arkadiusz, Arkady,
Brykcjusz,
Eugeniusz, Jan,
Mikołaj, Stanisław,
Walentyn
Do końca roku zostało 49 dni.

Znajdujesz się: Start arrow Kulinarno-porządkowa




Kulinarna PDF Drukuj

Pracownia kulinarno-porządkowa: Terapeuta - Wioleta Święcka

Cele:

-nauka sporządzania potraw i prostych dań (kanapek, zup, sałatek, deserów, ciast)
-zapoznanie z budową sprzętu gospodarstwa domowego, urządzeń kuchennych a także zasadami posługiwania się nimi (takimi jak: kuchenka, piekarnik, robot kuchenny, zmywarka)
-nauka nakrywania i dekoracji stołu oraz zachowania się przy stole
-zapoznanie się z wartościami odżywczymi przypraw, warzyw i owoców, a także zasad zdrowego żywienia
-nauka przechowywania żywności
-nauka ważenia i mierzenia objętości środków żywnościowych
-zapoznanie z przepisami sanitarno-higienicznymi


 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »